36 woningen Heerenveen

In opdracht van Accolade heeft Reitsma Drachten 36 eengezinswoningen in de West-Indische Buurt van Heerenveen-Midden gerealiseerd.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Accolade
Architect
Penta Architecten
Constructeur
Meijer & Joustra
Status
opgeleverd
Projectcategorieën

Voorheen stonden hier veertig woningen, aan de Bonairestraat, Curaçaostraat, Sint Eustatiusstraat en Sabastraat, maar deze zijn in het kader van de wijkvernieuwing gesloopt. De nieuwe woningen liggen aan twee straten en een centraal hof met de nieuwe naam West-Indiëplein. Het West-Indiëplein is een echte blikvanger. Het plein wordt door de gemeente in overleg met de bewoners ingericht. Daarnaast biedt de ligging van de tuinen meer privacy, meer ruimte en een mooier straatbeeld dan de vorige woningen. De nieuwbouw in de West-Indische buurt omvat drie woningtypes.

Door het nieuwe stedenbouwkundig plan verdwijnen de Sint Eustatiusstraat, Sabastraat en de Curaçaostraat.

De namen van de woningtypes herinneren aan deze verdwenen straten. Type Sint Eustatius is een kopwoning met een opvallende en statige uitstraling. Type Saba is een tussenwoning, type Curaçao een hoekwoning. Alle woningen hebben een vriendelijke uitstraling en een speelse architectuur waarbij mooie geveldetails met witte steen en raamgroottes elkaar afwisselen. De praktische indeling met een ruime woonkamer, open keuken, drie slaapkamers en ruime zolder maken deze woningen ideaal voor gezinnen. 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

  • Contact

  • Reitsma Drachten
    p/a Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv
    Hereplein 9/10, 9711 GA Groningen
    Postbus 5, 9700 AA Groningen
    Tel. +31 50 3185333

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.