Wie zijn wij?

Reitsma Drachten is actief in de noordelijke provincies in zowel woning- als utiliteitsbouw. Daarnaast behoren zowel grote als kleinere renovatieprojecten tot onze kerntaken. Als middelgrote ontwikkelende bouwer werken wij voor een belangrijk deel in opdracht van derden. Naast kleinschalige eigen ontwikkeling worden de meeste werken al jaren in bouwteamverband verworven.

Geschiedenis

Bouwbedrijf Reitsma is opgericht door de heer W.E. Reitsma in 1926.

Het bedrijf was toen gevestigd in Grou en met name gericht op woningbouw en klantenwerk. Vanwege expansiemogelijkheden is men in 1953 verhuisd naar Drachten. In 1976 is Bouwbedrijf Reitsma gefuseerd met Bouwbedrijf Wessels uit Rijssen. Dit ter versterking van de concurrentiepositie en verbreding van het management. Bouwbedrijf Reitsma is daarna wel als zelfstandige onderneming blijven opereren.

Begin jaren ‘90 zijn een aantal bouwbedrijven samengevoegd onder de naam van Bouwbedrijf Reitsma en is het kantoor van Drachten naar Leek verhuisd. Op dat moment maakte Bouwbedrijf Reitsma deel uit van Kondor Wessels Groep NV. Dit concern ontstond na een fusie tussen Bouwbedrijf Wessels en IBB Kondor. Als gevolg van de fusie tussen Kondor Wessels en Volker Wessels Stevin is het kantoor in 1998 weer verplaatst naar Drachten.  

Op 1 maart 2013 is Reitsma Drachten gefuseerd met zusterbedrijf Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv te Groningen. 

Ambitie

Reitsma Drachten heeft de ambitie om een slagvaardige en pragmatische organisatie te blijven en onze marktpositie verder uit te bouwen. Als onderdeel van VolkerWessels heeft Reitsma Drachten toegang tot de nieuwste kennis en innovaties en onze ambitie is om deze kennis zoveel mogelijk in te zetten voor het eindprodukt van onze opdrachtgevers. Hierbij zullen we altijd met een noordelijke nuchterheid de meerwaarde voor de opdrachtgever tegen het licht houden.

Onze ambities in de projectontwikkeling liggen ook hoog. Met een hoog kennisniveau, een heldere communicatie over de verwachtingen en een gezonde dosis durf wil Reitsma zich als slagvaardige partij onderscheiden. Reitsma is daarbij voortdurend op zoek naar locaties waar goede functionele gebouwen kunnen worden ontwikkeld met hoogwaardige architectuur. Een klein team zorgt voor een heldere conceptfase en planuitwerking. 

Contact

Reitsma Drachten bv 

Tel. 0512-57 17 00

E-mail: reitsma@volkerwessels.com

  • Contact

  • Reitsma Drachten
    p/a Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv
    Hereplein 9/10, 9711 GA Groningen
    Postbus 5, 9700 AA Groningen
    Tel. +31 50 3185333

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.