Duurzaam bouwen

Geen noodzakelijk kwaad, maar een kans: zo ziet het Nederlandse bouwconcern VolkerWessels duurzaamheid. Een kans om te komen tot opvallend mooie ontwikkelingen. Toekomstgerichte ontwikkelingen voor mens, milieu en maatschappij. Bijvoorbeeld in de woningmarkt, hier is VolkerWessels actief met het slimme en betaalbare bouwconcept PlusWonen.

 

VolkerWessels heeft opnieuw een belangrijke stap gezet op het gebied van duurzaamheid. Zo is de uitstoot van CO2 vorig jaar met maar liefst 6,3 procent teruggedrongen. Zie ook het duurzaamheidsverslag 2011.

 

 

duurzaam

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar bijvoorbeeld ook om:

 • gebruik van duurzame materialen die rekening houden het milieu en de gezondheid van  bewoners en gebruikers;
 • een gezond binnenmilieu bijvoorbeeld door goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen; prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
 • duurzaam slopen, om de materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te kunnen gebruiken (hergebruik en recycling);
 • verantwoord watergebruik;
 • voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.

Wilt u meer weten over duurzaam bouwen, klik hier.

 • Contact

 • Reitsma Drachten
  p/a Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv
  Hereplein 9/10, 9711 GA Groningen
  Postbus 5, 9700 AA Groningen
  Tel. +31 50 3185333

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.